Jak zrobić worek do szprycowania w pięciu prostych krokach

Czy kiedykolwiek upiekłeś partię babeczek tylko po to, by zdać sobie sprawę, że zabrakło Ci worków do szprycowania? Wszyscy tam byliśmy. Ale nie ma powodu do paniki, jeśli to się powtórzy, ponieważ zrobienie własnego worka do szprycowania jest naprawdę bardzo łatwe.

W kilku prostych krokach możesz mieć swoją własną gotową torbę do szprycowania, dzięki której już nigdy nie będziesz miał kłopotów.

Jest to również zabawna dodatkowa aktywność rzemieślnicza dla dzieci, jeśli lubią piec razem z tobą. I można to zrobić w pięciu łatwych etapach…

Jak zrobić worek do szprycowania:

Będziesz potrzebować:

* Pergamin do pieczenia lub papier do pieczenia

* Nożyce

* Dysza do rurociągów (opcjonalnie)

Wskazówki:

1. Zrób trójkąt, biorąc papier do pieczenia i zaginając dolną krawędź papieru na bok. Wytnij wzdłuż krawędzi. Następnie weź nożyczki i odetnij środek, aby utworzyć dwa trójkąty (wystarczy użyć tylko jednego).

2. Weź swój trójkąt i umieść go przed sobą, najdłuższym bokiem jak najdalej. Weź jeden róg i złóż go tak, aby tworzył wierzchołek trójkąta. Przytrzymaj go na miejscu, podczas gdy drugi róg wokół stożka. Dno stożka powinno być całkowicie zamknięte. Złóż rogi papieru pozostawione u góry, aby zabezpieczyć.

3. Jeśli używasz dyszy do rur, odetnij 1 cm od spiczastego końca stożka i upuść dyszę od góry. Alternatywnie możesz po prostu odciąć mały kawałek z końca, aby utworzyć „dyszę”.

4. Umieść worek do szprycowania w szklance, aby stał bezpiecznie, a następnie nałóż łyżkę lukru lub czekolady.

5. Złóż górną część tak, aby była zamknięta, a następnie możesz przystąpić do fajkowania i udekorowania ciastek i ciasteczek.